1- انتخاب فلنج بر اساس نوع و کاربرد آن:
صفحه تخت: از این نوع برای اتصال شیرها و اتصالات چدنی و فلنج های فولادی ضد زنگ استفاده می شود.
زبانه و شیار (T&G) یا (Tonge and Groove Lining): فلنج به صورت جفت است.
صورت برجسته (RF): فلنج صورت برجسته با یک واشر محکم استفاده می شود.
فلنج جوش گلوگی : فلنج جوش گلویی مقاومت بالایی دارد، اتصال این فلنج به روش جوشکاری انجام می شود.
اوریفیس (Orifice Flange): انواع فلنج روزنه ای برای قطع جریان، کاهش فشار یا اندازه گیری جریان سیال مایع یا گاز استفاده می شود.
Slip on Flange: مقاومت بالایی دارد و جزء محصولات آستر می باشد.
Socket Weld Flange: برای اتصال لوله های فلزی با قطر کم با جوش استفاده می شود.
فلنج رزوه ای: فلنج رزوه ای برای فشار و دمای بالاتر مناسب است.
(اتصال حلقه ای) RTJ: فلنج RTJ در فشار و دمای بالا استفاده می شود. سطح آب بندی این نوع فلنج دارای شیار زاویه ای است که با حلقه های O آب بندی می شود.
فلنج همپوشانی: این فلنج نسبت به سایر فلنج ها مقاومت کمتر و هزینه کمتری دارد.
فلنج کور: این نوع فلنج مسیر لوله را کاملا مسدود کرده و لوله کشی را خاتمه می دهد.
2- سایز فلنج و لوله: مهمترین نکته در خرید فلنج یکسان بودن سایز لوله و فلنج می باشد.
3- جنس و آلیاژ فلنج: به دلیل استفاده از روش جوشکاری، مواد و آلیاژ فلنج ها باید با لوله یا سایر عناصر لوله کشی مطابقت داشته باشد. به عنوان مثال، به طور معمول یک لوله فولادی ضد زنگ را نمی توان با فلنج فولاد کربنی جوش داد.
4- کلاس فلنج: طبقات نشان دهنده مقاومت فلنج ها در برابر دما و فشار است. هر چه عدد کلاس بالاتر باشد، تحمل فشار و دما فلنج بیشتر است. هنگام خرید فلنج باید به اندازه، فشار و محل استفاده مورد نیاز توجه داشت.
نکات مهم برای خرید شیرآلات، فلنج، لوله و اتصالات صنعتی در تهران
نکات مهم برای خرید لوله و اتصالات
انواع لوله و اتصالات در صنایع مختلف برای انتقال سیال مورد استفاده قرار می گیرد که به دلیل تنوع برای انتخاب صحیح باید موارد زیر را در نظر گرفت:
1- تعیین متریال لوله ها و اتصالات از اهمیت ویژه ای برخوردار است و کاملاً به نوع، حجم و فشار سیال عبوری و همچنین محل نصب آن مربوط می شود. برخی از مواد لوله که هر کدام کاربرد خاصی دارند به شرح زیر است:
* لوله فولادی ضد زنگ (304L-316L-321-310-309…)
* لوله های فولادی و فولاد آلیاژی
* لوله های گالوانیزه سرد و گرم
* لوله برای صنایع غذایی و دارویی
* لوله های PVC-UPVC، پلی اتیلن، لوله های 5 لایه و…
2- یافتن اندازه مناسب متناسب با دبی و تشخیص دقیق اندازه مورد استفاده در محل مورد نظر.
3-انتخاب ضخامت مناسب که ارتباط مستقیمی با میزان فشار، نوع مایع و محل استفاده دارد.
4- لوله ها در اکثر موارد به صورت انشعاب های 6 و 12 متری و ابعاد کلی آنها به میلی متر و اینچ موجود می باشد.
5- لوله ها و اتصالات برای محافظت در برابر خوردگی و آسیب های احتمالی نیاز به پوشش های داخلی و خارجی دارند که هنگام استفاده در خطوط باید به آن توجه شود.